Nieuwsberichten

Fysiotherapie op afstand – een goed alternatief

Met de corona-ontwikkelingen is alles even anders, ook in de fysiotherapiepraktijk. Bij Gezondheidscentra Maarssenbroek behandelen de fysiotherapeuten hun patiënten nu regelmatig op afstand, bijvoorbeeld via beeldbellen. COPD-patiënte Linda Hauwert vertelt over haar ervaring in een kort interview.

Hoe is het om fysiotherapie te krijgen op afstand?

Linda: “Ik vind het wel prettig. Het was niet vreemd. Ik ken mijn fysiotherapeut, Rudie Jansen, al lang. Dus ik vond het niet vervelend om door een camera begeleid te worden. Ik vind het juist fijn dat hij mee kijkt en kan corrigeren waar nodig. Het fijne is ook dat Rudie de aanpassingen kan doen als ik kortademiger ben of word. Hij heeft mij er ook wel eens op gewezen dat ik niet alles achter elkaar moet doen, maar mijn energie meer moet verdelen.”

Lukt het u goed de oefeningen thuis te doen met de instructies via het beeldbellen?

“De instructies zijn net zo duidelijk als anders. En wat ik net zei: als ik iets verkeerd doe, ziet Rudie het en kan hij meteen ingrijpen. Ik deed al iedere dag oefeningen op de dagen dat ik niet naar de fysiotherapeut hoefde. Dat zit dus al in mijn systeem. Ik bekijk per dag hoe het gaat.”

Wat vindt u het voordeel van het beeldbellen?

Linda: “Een groot voordeel is dat je in deze Corona tijd toch je fysiotherapie kunt voortzetten. Het is een goede vervanging. Op deze manier houd je toch contact en blijft de structuur van de week ook in stand. Ik kom nu helemaal niet buiten – behalve in de tuin- dus is het altijd leuk om weer even iemand te zien en te spreken. Een goede stok achter de deur!”

Wat vindt u minder fijn aan het beeldbellen?

“Het nadeel is dat ik thuis niet de apparaten heb om op te trainen. En je mist je groepsgenoten wel een beetje, ondanks dat we wel via de app contact hebben.”

Als straks alles weer ‘gewoon’ is. Zou u dan af en toe ook een consult via beeldbellen willen volgen?

“Ik zou het ook prima vinden om straks als alles weer normaal is bijvoorbeeld om de week naar de fysiotherapeut toe te gaan en dan de andere week via beeldbellen begeleiding te krijgen. Wat ik ook nog wel een voordeel vind: Ik merk dat ik ook weer verkeerd ademhaal, dus ik ga Rudie een berichtje sturen of we de ademhalingsoefeningen via beeldbellen kunnen doen. Ik merk dat ik dit nodig heb. En als je een keer niet in staat bent om naar het gezondheidscentrum te gaan, is dit ook een mooi alternatief”, besluit Linda.

Ook beeldbellen?

Wilt u ook beeldbellen met uw patiënten via Portavita? Stuur een bericht naar Marian Verkerk, m.verkerk@regiozorgnu.nl en zij helpt u op weg.

Alle nieuwsberichten

Welkom SpoedzorgNU

16 July 2020

Sinds 1 juli heeft de huisartsenspoedpost Leidsche Rijn een nieuwe naam: SpoedzorgNU. SpoedzorgNU is onderdeel van de Coöperatie ZorgNU en is hierdoor een zusterorganisatie van RegiozorgNU. Met de overdracht van…

Lees verder

Besluit nieuw KIS – VIP Live

16 July 2020

De Algemene Ledenvergadering  (ALV) heeft unaniem besloten dat er per 31 december 2020 gestopt wordt met het Keten Informatie Systeem (KIS) Portavita en vanaf 1 januari 2021 gestart wordt met…

Lees verder

Nieuwe collega: Glenn Dijkers

16 July 2020

Glenn Dijkers is de nieuwe aanwinst voor het financiële team van RegiozorgNU en ook van SpoedzorgNU. Glenn stelt zich graag aan u voor: Bekend met de zorg Glenn: “Mijn eerste…

Lees verder

Portavita update 4.46.0

12 July 2020

Portavita heeft weer een nieuwe update uitgebracht. Bekijk de update: Portavita update 4.46.0 Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met Portavita Support, support@portavita.eu.

Lees verder

Meer nieuwsberichten